Домашен телешки пастет
Необходими продукти
- • 1 кг телешки черен дроб
- • 250 г пушени гърди
- • 4 тънки резенчета сланина
- • 1 скилидка чесън
- • 100 г ситно нарязан лук
- • 1 с.л. коняк
- • 1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
- • 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне
Почистеният и нарязан на кубчета черен дроб, ситно нарязаните пушени гърди, счуканият чесън и лукът се запържват до полуготовност, като се разбъркват леко. След като сместа поизстине, се смила с месомелачка и се разбърква много добре със солта, пипера и коняка. Пастетът се насипва в подходяща форма и отгоре се нареждат резенчетата сланина, формата се покрива с намаслена хартия и пастетът се пече около 1 час в предварително загрята фурна. Оставя се да изстине напълно във формата. След това се прехвърля в продълговата чиния за сервиране, нарязва се на филийки и се гарнира по желание.
Рецептата е добавена от senta на 16 Декември 2007 г.
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Източник: Кулинарни изненади за Коледа
Още рецепти за:
Предястия с месо ⋅ Предястия с колбаси ⋅ Предястия с бекон ⋅ Месни пастети ⋅ Черен дроб ⋅ Българска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.